Radionice

 PLAN JESENSKIH RADIONICA (3 SEZONA)

Dragi moji, nastavljamo sa našim kasnoljetnim i jesenskim biljnim vrstama u 3. sezoni edukativnih radionica u Prirodi 'Samoniklo jestivo i ljekovito bilje'. U nastavku možete pronaći plan sa datumima i kratkim opisom nadolazećih jesenskih radionica kao i specijalnih DIY radionica. Sve radionice održavaju se u mojem malom mjestu Malunju i na Plešivici pored Jastrebarskog.

Radionice su namijenjenima svim ljubiteljima prirode, zdrave hrane i zdravog načina života te svima koji su voljni učiti o jestivom i ljekovitom samoniklom bilju na način kako bi obogatili svoj život zdravom hranom te novim vještinama (koje su nam zapravo urođene) - snalažljivosti i preživljavanju u današnjem svijetu svakodnevnih promjena.

 

'SAMONIKLO JESTIVO I LJEKOVITO BILJE'

Datumi: 02.09./ 09.09. (subota)

Vrijeme: 10 – 18 h

Mjesto: Malunje (Jastrebarsko)

Svrha ove radionice je upoznati naše domaće samonikle biljke za hranu i lijek na njihovom prirodnom staništu, naučiti ih sigurno prepoznati da ih dalje možeš sam/a sakupljati u skladu sa pravilima poštivanja Prirode. Učit ćemo o njihovoj primjeni u prirodnom liječenju i kulinarstvu, zaviriti u nekadašnju upotrebu te koje su prednosti divlje prehrane. Dotaknuti ćemo se i otrovnih vrsta koje ćemo susresti u šumi.

Povratak ka sebi, zdravlju i jednostavnijem načinu života kroz zajedničko učenje i sakupljanje biljaka koje ćete ponijeti doma također je jedna od mojih želja i namjera.

Polaznici dobivaju edukativne materijale, svo ubrano bilje, izrađene štapiće za kađenje (#smudgesticks) i domaći ručak.

Cijena sudjelovanja po osobi: 48 €

 

 

DIY RADIONICA 'ART AS LIFE COACH' & FORAGING

Datumi: 07.10.2023. (subota)

Vrijeme: 10 – 18/19 h

Mjesto:  Plešivica (Jastrebarsko)

Ova radionica je za tebe ako voliš spoj jestivog bilja i njegove praktične primjene u umjetnosti. Radionica se odvija u 2 dijela. Prvi dio -foraging' vodim ja i upoznajem vas sa jestivim i ljekovitim svojstvima aktualnog divljeg bilja. Svaki polaznik dobiva edukativnu skriptu i ubrano bilje.

Drugi likovni dio radionice ‘Art as a life coach’ vodi akademska kiparica Marina Stoponja, u svojem ateljeu "Mountain Studio" na Plešivici. Ova radionica primjenjuje novo naučeno znanje polaznika o biljkama na još širi likovno kreativan način kroz izradu ukrasnih i korisnih primijenjenih predmeta. Koristeći biljke iz Prirode, boje, glinu i keramiku polaznici će naučiti kako razmišljati kreativno i izraditi vlastite predmete primjenjujući novo stečena znanja.

Na ovoj radionici polaznici će saditi sakupljene biljke u pripremljene keramičke lončiće i izrađivati ukrasne botaničke natpisne pločice iz keramike za svoje teglice koje će ponijeti kući, ali i naučiti što sve još mogu izraditi sami uz pomoć biljaka.

Polaznici na radionicu donose biljke s korijenom koje su prikupili na prvom dijelu radionice. Osim ručka inspiriranog prirodom kojeg pripremamo Marina i ja, polaznici dobivaju poklon iznenađenja.

Cijena sudjelovanja: 120 €

 

 

DIY RADIONICA 'JESTIVO DIVLJE BILJE'

Datumi: 14.10.2023. (subota)

Vrijeme: 12 – 18 h

Mjesto: Malunje (Jastrebarsko)

Ako voliš kuhati, sjeckati, isprobavati nove okuse te na kreativan način učiti o našem jestivom divljem bilju pridruži nam se na ovoj jedinstvenoj radionici.

Pripremat ćemo ukusnu, vrhunsku, zdravu hranu od jesenskog jestivog divljeg bilja i domaćih namirnica – proći ćemo 7 recepata koji će nam biti ručak i okrepa. Na taj način vidjet ćemo jednostavnost pripreme zdravih obroka. Sve što pripremimo (a nemožemo pojesti) i spremimo u staklene teglice ponijet ćete si doma (kao  kuharicu sa pripremljenim receptima).

Cijena sudjelovanja: 75 €

 

DIY RADIONICA 'HALLOWEEN

Datum: 28.10.2023. (subota)

Vrijeme: 12 – 18 h

Mjesto:  drvena kućica u Malunju (Jastrebarsko)

Na ovoj specijalnoj radionici polaznice će uživati u izradi Halloween accessories-a u prekrasnom i prigodno uređenom ambijentu drvene kućice pored šume. Sve izrađene ‘stvarčice’ kao i upute po kojima smo sve radili nosite si doma. Osim finog ručka i toplih napitaka, na kraju radionice, uz svijeću i opojne mirise bilja čitat ću vam priče o vješticama iz našeg kraja (Samoborsko gorje). Na samom kraju radionice imat ćemo čaroban zajednički doživljaj sa jednim od izrađenih accessories-a. Bit će ovo jedna lijepa večer, koja se može i produžiti uz zanimljive, prigodne priče i rituale.

Cijena sudjelovanja: 75 €

 

DIY RADIONICA 'ČAROBNI NAPITCI

Datum: 11.11.2023. (subota)

Vrijeme: 12 – 18 h

Mjesto:  drvena kućica u Malunju (Jastrebarsko)

Napitci za mladolikost, eliksiri za sreću, biljni čokoladni deserti, kava od korijenja kakvu još nisi okusio/la i još druga kuhanja i krčkanja u čarobnoj drvenoj kućici pored šume očekuju te na ovoj radionici izrade čarobnih biljnih napitaka. Polaznici će sve pripremljene napitke ponijeti doma (i kušati ih naravno) u odgovarajućim bočicama kao i recepte po kojima ćemo ih krčkati. Bit će tu i naš zajednički ručak, topli čaj i ugodna nova prijateljstva.

Cijena sudjelovanja: 75 €

 

*Prijave za sve navedene radionice su otvorene. Vaše prijave na radionice kao i ostale upite šaljite mi na mail biljnipripravci@gmail.com

*Sve detalje o radionici na koju ste se prijavili šaljem Vam u Infu nakon prijave (ime, prezime, adresa).

*Kad se grupa za radionicu popuni, stavljam Vas na listu čekanja u slučaju da netko odustane i javljam nekoliko dana ranije. U slučaju da se ne sakupi dovoljan broj polaznika za radionicu na koju ste se prijavili, možete doći na sljedeću radionicu.

 

*Sve radionice možete kupiti kao poklon bon za rođendane ili druge prigode (privatne grupe).

*Na kraju radionice svi polaznici moći će kupiti naše aktualno sezonsko povrće, domaće proizvode i ljekovite biljne pripravke za ponijeti si doma.

Dođi opustiti se u Prirodi kroz upoznavanje i otkrivanje jednostavnih i korisnih biljnih znanja.

Veselim se našem druženju u Prirodi i u kućici!